Vuokralaisen sivuston aktivointi

Vuokralaisen sivusto aktivoidaan kullekin vuokrasopimukselle erikseen vuokrasopimuksen luonnin yhteydessä, tai tarvittaessa myöhemmin muokkaamalla.

Pay as you go -asiakkaat voivat hankkia käyttöoikeuden vuokrasopimuskohtaisesti. Käyttöoikeus kattaa myös vahvat tunnistautumiset sivustolle, mahdolliset irtisanomisen vahvistukset sähköisellä allekirjoituksella, sekä irtisanomiseen liittyvät tekstiviestit (räätälöitävät viestipohjat irtisanomisen vahvistuspyynnölle, sekä sopimuksen päättymisen vahvistamiselle).

Yritysasiakkaille aktivointi sisältyy normaaliin ylläpitomaksuun ja käyttökustannukset muodostuvat vahvoista tunnistautumiskerroista, sähköisistä allekirjoituksista ja lähetetyistä tekstiviesteistä käytön mukaan.

Vuokralaisen sivuston kautta vuokralaiset voivat 

 • Tarkastella vuokrasopimustietojaan
 • Ladata allekirjoitetut sopimusdokumentit
 • Tarkastella vuokrakohteesi julkisia tietoja
 • Tarkastella kohteen yhteystietoja (mm. isännöitsijä, kiinteistöhuolto)
 • Lähettää vikailmoituksia
 • Irtisanoa toistaiseksi voimassa olevan vuokrasopimuksen (lue lisää)
 • Lähettää päättymiseen liittyviä tietoja määräaikaisen sopimuksen päättyessä

Asetukset

Vuokralaisen sivuston ”pääkytkin” löytyy asetukset-sivun Julkiset sivut -välilehdeltä. Kun vuokralaisen sivustolle kirjautuminen on sallittu, vuokralaiset joiden sopimukselle olet aktivoinut vuokralaisen sivut, voivat kirjautua vuokralaisen sivustolle.

Vuokralaisen sivuston oletuskirjautumisosoite on flatco.fi/vuokralainen/kirjaudu. Asetukset-sivulta voit hankkia itsellesi oman aliverkkotunnuksen. Aliverkkotunnuksen hakittuasi sivustolle navigointiin riittää pelkkä osoitetta, esim omatunnus.flatco.fi. Omaa verkkotunnustasi käyttäessäsi sivuston käyttäjät näkevät mm. oman logosi ja brändiäsi mukailevan teeman. Teema on käytössä vuokralaisen sivuston lisäksi myös muilla julkisilla sivuilla, kuten asuntohakemuksilla, sekä QR-linkeistä avattavilla vierailijan sivuilla.

Asetukset-sivulla voit lisätä oman tietosuojaselosteesi joko linkkinä, tai liitetiedostona. GDPR-ehtojen mukaisesti sinun tulisi tarjota asiakkaillesi oma tietosuojaseloste, josta ilmenee kuinka käsittelet asiakkaidesi tietoja.

Asetukset - Julkiset sivut

Ota käyttöön sopimuksella

Vuokrasopimusta luodessasi, sopimuksen perustieto-osiossa (1) huomioi seuraavat

 • Sopimuksen voimassaolo – Vain toistaiseksi voimassaoleva sopimus voidaan irtisanoa vuokralaisen sivustolla. Määräaikaiseen sopimukseen vuokralainen voi ilmoittaa päättymiseen liittyviä tietoja.
 • Alkamispäivä – Vuokralainen voi kirjautua sivustolle aikaisintaan 90 päivää ennen sopimuksen alkamispäivää.
 • Irtisanomisajan pituus – Vuokralainen voi irtisanoa sopimuksen päättymään vain sopimuksessa olevan irtisanomisajan sallimissa puitteissa. Asunnoilla irtisanomisaika on aina AHVL mukainen 1 kuukausi. Muilla kohdetyypeillä voit käyttää muitakin arvoja.
 • 1. mahdollinen irtisanomisajan alkamisajankohta – Jos sopimukseesi sisältyy tämä lisäehto, vuokralainen voi irtisanoa sopimuksen päättymään ainoastaan tämän ehdon sallimissa puitteissa. Sivusto ohjeistaa vuokralaista olemaan yhteydessä vuokranantajaan tarvittaessa.

Vuokralaisosiossa (2) varmista, että täytät vuokralaisillesi henkilötunnuksen. Ilman henkilötunnusta vuokralaista ei voida yhdistää vahvan tunnistautumisen yhteydessä vuokrasopimukseen. Yritysvuokralaiselle henkilötunnuksen syöttäminen ei ole mahdollista, joten yritysvuokralaiset eivät voi kirjautua vuokralaisen sivustolle.

Vuokralaisen sivusto -osiossa (4), valitse vuokralaisen sivusto käyttöön sopimukselle.

Vuokrasopimukseen liitetyt, allekirjoitetuksi merkityt liitteet (5) ovat vuokralaisen tarkasteltavissa ja ladattavissa vuokralaisen sivustolla. Sähköisesti allekirjoitettavat liitteet ovat ladattavissa vasta, kun kaikki osapuolet ovat allekirjoittaneet liitteen.

Ohjeista vuokralaista, kuinka tämä voi navigoida sivustolle. Voit mainita sivuston osoitteen esimerkiksi vuokrasopimuksessa.

Tallennettuasi vuokrasopimuksen, näet vuokrasopimuksen esikatselusivun Vuokralaisen sivusto -osiossa (6) vuokralaisen sivuston tilan, kirjautumisosoitteen ja kirjautumiskerrat.

Kirjautuminen sivustolle

Kirjautumissivun löytyy oletusarvoisesti osoitteesta https://flatco.fi/vuokralainen/kirjaudu tai aliverkkotunnusta käyttäessäsi, esimerkiksi osoitteesta https://omatunnus.flatco.fi.

Kirjatumissivulla käyttäjä voi tutustua käyttöehtoihin ja tietosuojaselosteeseen. Omaa aliverkkotunnusta käyttäessäsi tietosuojaselosteena näytetään oma tietosuojaselosteesi, jos olet määrittänyt sen asetuksissa (kts. Asetukset-kohta tämän sivun alkuosassa). 

Vuokralainen hyväksyy käyttöehdot ja siirtyy vahvaan tunnistautumiseen napauttamalla ”Hyväksy ja siirry tunnistautumiseen” (7).

Jos et käytä omaa aliverkkotunnusta, vuokralaista voidaan pyytää valitsemaan asiakkuus (8). Valittavana voi olla ainoastaan tilejä-joihin kyseinen henkilö on lisätty vuokralaisena ja joissa vuokrasopimus on voimassa.

Kirjauduttuaan vuokralainen näkee sivustolla kohteensa. Toimintopainikkeista (9) vuokralainen voi luoda uuden vikailmoituksen, lisätä merkintöjä tai tiedostoja ja irtisanoa sopimuksen. Lue lisää irtisanomisesta täällä.

Kirjauduttuaan vuokralainen saapuu Sopimukset-välilehdelle (10). Sopimukset-välilehdellä (11) vuokralainen voi tarkastella sopimuksen maksutietoja, sekä avata, tai ladata allekirjoitetut dokumentit. Tietoja-välilehti sisältää kohteen tiedot vastaavasti, kuin ne on esitetty kohteen julkisella sivulla. Vikailmoitukset-välilehti sisältää lähetetyt vikailmoitukset. Vikailmoitukset ovat nähtävissä myös asunnon julkisella sivulla.

Top