Kohteen väliaikainen, tai pysyvä käytöstä poisto

Kohteen elinkaaressa on vaiheita, joissa kohteen käyttötarkoitus voi muuttua tilapäisesti (mm, peruskorjaus, tai oma käyttö), tai pysyvästi (mm. myynti, tai purku). Näissä tilanteissa voit kohteen pysyvän poistamisen sijaan tehdä tilapäisen käytöstä poiston, tai arkistoinnin.

Arkistoidaksesi kohteen, siirry kohteen sivulle, napauta ”Näytä kaikki toiminnot” -painiketta (1) ja napauta sitten ”Poista käytöstä” -painiketta (2). Ylätason kohdetta (esimerkiksi taloyhtiötä) poistaessasi myös alikohteet, (esimerkiksi asunnot ja pysäköintipaikat) poistetaan samaa poistotapaa käyttäen. 

Valitse poistotapa, voimaanastumispäivä ja poiston syy (3).

Poista käytöstä toistaiseksi: Tee väliaikainen käytöstä poisto, kun kohde ei ole aktiivisessa vuokrauskäytössä, tai kohde on remontoitavana. Voit tehdä kohteelle edelleen vuokrasopimuksia, merkintöjä ym. Poistoaika huomioidaan mm. käyttöasteessa ja veroilmoitusraportissa. Voit ottaa kohteen käyttöön uudelleen myöhemmin.

Arkistoi pysyvästi: Arkistoi kohde, jos et hallinnoi kohdetta enää, mutta haluat säilyttää kohteen historian. Arkistoinnin jälkeen et voi tehdä kohteelle uusia merkintöjä, tai vuokrasopimuksia. Olemassa olevat vuokrasopimukset merkitään päättyneeksi poistopäivänä. Voit kuitenkin tarkastella kohteen olemassa olevia tietoja ja historiaa käyttämällä kohdelistauksessa ”Arkistoidut”-suodatinta.

Poista kaikki tiedot pysyvästi: Kohde poistetaan kokonaan. Kohteen historia poistuu mm. raporteista ja kassavirtalaskelmista. Poisto on mahdollista vain, jos kohteessa ei ole ollut vuokralaskutus käytössä.

Lopuksi, vahvista poisto (4).

 

Kun poisto on vahvistettu, näet kohteen sivulla tilan (5). Jos kohde on arkistoitu, useimmat toimintopainikkeista eivät ole enää käytettävissä.

Palauta tilapäisesti käytöstä poistettu kohde takaisin käyttöön napauttamalla ”Palauta käyttöön”-painiketta (6).

Syötä palautuspäivämäärä (7) ja vahvista palautus (8), jolloin kohde on jälleen käytössä.

Top