Uuden vuokrasopimuksen lisääminen

Uuden vuokrasopimuksen lisääminen

”Asunnon tiedot” välilehdellä on listattuna asunnon voimassaolevat vuokrasopimukset. Uuden vuokrasopimuksen voit lisätä klikkaamalla ”Uusi vuokrasopimus” nappia.

Vuokrasopimuksen tiedot

”Alkamispäivä” kohtaan lisätään vuokrasopimuksen alkamispäivä. Jos kyseessä on toistaiseksi voimassa oleva vuokrasopimus niin ”päättymispäivä” kohdan voi jättää tyhjäksi. ”Viitenumero”ja ”Muistiinpanot” ovat valinnaisia kenttiä ja voit täyttää ne tarpeen mukaan. ”Asukkaiden määrä” -kentän luku vaikuttaa vuokrasopimuksen erilliskorvausten laskentaan. Jos vuokrasopimukselle on vesimaksu esim. 15€/hlö/kk, niin ”asukkaiden määrä” kentän luku kerrotaan vesimaksun määrällä. Tämä edellä kuvattu laskenta on käytössä vain vuokrasopimuspohjissa.

Jos vuokrasopimus on määräaikainen lisätään ”päättymispäivä” kohtaan sopimuksen päättymispäivä.

Vuokran ja erilliskorvausten lisääminen sopimukselle

Vakuuden, vuokran ja erilliskorvausten määrän voit lisätä suoraan lomakkeelle.

Jos maksun syöttökenttä on harmaa, sen saa aktiiviseksi vaihtamalla syöttökentän alapuolella olevan yksikön sellaiseksi, jossa veloitusta tapahtuu.

Vesimaksun yksikkö on oletuksena ”Sisältyy vuokraan”. Valittavat vaihtoehdot; ”€/kk”, ”€/kk/hlö”, ”käytön mukaan” ja ”Sisältyy vuokraan”.

Sähkön yksikkö on oletuksena käytön mukaan, koska yleensä vuokralainen tekee oman sähkösopimuksen sähköyhtiön kanssa. Valittavat vaihtoehdot, ”Sisältyy vuokraan” tai ”Käytön mukaan”

Autopaikan yksikkö on oletuksena ”Ei käytössä”. Valittavat vaihtoehdot; ”€/kk”, ”Sisältyy vuokraan” ja ”Ei käytössä”.

Saunamaksun yksikkö on oletuksena ”Ei käytössä”. Valittavat vaihtoehdot; ”€/kk”, ”Sisältyy vuokraan” ja ”Ei käytössä”.

Vuokran ja erilliskorvausten muutokset

Voit tehdä vuokraan ja erilliskorvauksiin muutoksia, jotka ohjelma tallentaa muistiin.

Top