Valikko Sulje

Flatco syntyi tarpeeseen

Vuokra-asuntojen hallinnointi haluttiin yhteen puhelimella käytettävään palveluun

Idea Flatcon (Flat communication) synnyttämiseen muhi vuonna 2015, kun kaverukset Jarkko ja Samuli miettivät omiin sijoitusasuntoihinsa liittyviä asioita.

Ensivaiheessa kaverukset tekivät lukuisia vertailuja erilaisten kohteiden ostohinnoista, hoitovastikkeista, lainakuluista ja odotettavissa olevista vuokratuotoista. Laskelmat piti tehdä aina erikseen kohde kerrallaan, ja he miettivät ratkaisuja, jolla tämän voisi tehdä sujuvammin.

Ensin syntyi Vuokratuotto.fi: Sivusto, mihin voi kuka tahansa syöttää muun muassa asuntokohteen velattoman hinnan, hoitovastikkeen ja rahoitusvastikkeen. Lisäksi syöttämällä rahoitusosioon oman pääoman osuuden, pankkilainan ja lainan korkoprosentin, lopputulemana saa laskelman siitä, paljonko vuokrakohteesta syntyy kassavirtaa näiden lukujen pohjalta.

Pian piirustuspöydälle tuli hahmoteltavaksi itse Flatco. Aluksi (2016) siitä puhuttiin Flat (kerrostalohuoneisto) Communication (yhteydenpito) -nimellä, sittemmin nimi kiteytyi Flatcoksi.

Palvelun päätarkoitus on koota kaikki vuokra-asuntoihin liittyvä hallinnointi samaan palveluun – vaikkapa mobiilisti käytettäväksi. Flatcon sisältö on kasvanut pikkuhiljaa, samoin kuin asiakaskunta. Kiinteistö Oy Rekipolska aloitti Flatcon käytön pilottiasiakkaana ja nyt yhtiömuotoisia kuin yksityisasiakkaita on halki Suomen.

Täysin responsiivisen käyttöliittymän käytettävyys on ollut koko ajan palvelun ydin lisätoimintoja rakentaessa. Toiminnallisuuksissa on somesivujen kaltaisuutta, joten somen käyttöön tottuneet omaksuvat Flatcon logiikan nopeasti. Palvelun ominaisuuksista sähköisen vuokrasopimuksen allekirjoitusmahdollisuus on saanut viime aikoina eniten positiivista palautetta asiakkailta.

Flatco kuuluu viiden yksityishenkilön omistamaan vuonna 2012 Kaustisella perustettuun ohjelmistotalo Codetag Oy:hyn.

 

Top