Valikko Sulje

Asiakastarina

Flatco pitää vuokra-asuntojen hallinnoimisen aikasyöpöt kurissa

Asuntosijoittaja Johannes Jokelin on juuri ajamassa seuraavaan kohteeseen, kun juttelemme. Johannekselle asuntosijoittaminen on tullut osaksi arkea ja elämää kuin verenperintönä. Lapsena hän oli mukana vanhempiensa asuntoprojekteissa muun muassa maalaamassa ja parketteja asentamassa, ja nyt hänellä on puolisonsa kanssa hoidettavanaan kymmeniä asuntoja Suomen kasvukeskuksissa.
 
“Ostin ensimmäinen sijoitusasuntoni jo opiskeluaikoina. Kohta huomasin, että tämä on hauskaa ja mielenkiintoista. Tässä voin laittaa kädet saveen, tavata erilaisia ihmisiä ja saada jonkin verran tuottoakin. Sijoitusasuntojen määrä on kasvanut pikkuhiljaa, ja nyt meillä on 50 asuntoa pk-seudulla, Turussa ja Tampereella”, kuvailee Jokelin polkuaan asuntosijoittajana.

Laadukkaita koteja vuokralaisille

Asuntojen tuottotavoitteet ja sijoitusstrategiat voivat olla sijoittajasta riippuen hyvinkin poikkeavia. Jokelinin ja hänen puolisonsa tavoite on panostaa laatuun ja tarjota vuokralaisille sellaisia koteja, joissa he mielellään itsekin asuisivat. Tämä on vaikuttanut voimakkaasti erityisesti siihen, että vuokrasuhteet ovat pitkiä.
 
“Ostamme asuntoja aina tietyillä kriteereillä. Esimerkiksi asunto ei saa olla liian pieni, se ei saa olla maatasossa, ja siinä on oltava parveke. Halvemmalla ostaminen ja vuokratuoton optimoiminen tai asuntojen flippaaminen ei ole meidän juttumme. ’Osta, kunnosta, vuokraa ja pidä’ asunnot pitkällä tähtäimellä on meidän asuntosijoitusstrategiamme. Hankimme sekä uudiskohteita että vanhoja kohteita sen mukaan, miten aikaa on remontoimiseen. Kaikissa kohteissa on tärkeintä löytää tai remontoida asunto, jossa voisi asua mieluusti itsekin”, kertoo Jokelin heidän sijoitusstrategiastaan.

Asuntosijoittamisen aikasyöpöt kuriin Flatcon avulla

Vaikka Jokelin pyörittääkin 50 asunnon poolia, on asuntosijoittaminen hänelle ja hänen puolisolleen harrastus töiden ohessa. Jokelinin mukaan Flatco onkin ennen kaikkea auttanut löytämään tasapainon, jossa vaativan päivätyön lisäksi energiaa jää kunnolla vielä asuntosijoittamiseenkin.
 
“Tärkein syy sille, miksi hankin Flatcon, on asuntojen hallinnoinnin keventäminen. Laatuun, vuokralaisvalintaan ja yleensä vuokrasuhteisiin panostamisen ansiosta vuokranmaksuhaasteita ja vaihtuvuutta esiintyy vain vähän. Mutta jos vaikkapa meidän asuntojemme vuokranmaksun valvomisen tekisi manuaalisesti tiliotteiden perusteella, niin se on todella työlästä. Flatcon käyttöönotto on helpottanut tätä asiaa huomattavasti.”
 
Ennen Flatcoa Jokelin pyöritti pitkälle kehitettyjä Excel-taulukoita, mikä insinöörisihmiselle olikin myös mieluista. Kohteiden määrän kasvaessa tarvittiin kuitenkin automaattisempaa ratkaisua, vaikka esimerkiksi sijoituslaskelmat ovat säilyneet edelleen tutuissa exceleissä. Monella osa-alueella Flatco on kuitenkin keventänyt Jokelinin kohteiden hallintakuormaa merkittävästi:
 
“Mieleen tulee heti etenkin neljä isoa osa-aluetta, joissa Flatco on auttanut. Ensimmäinen on vuokrailmoitusten julkaisu eri medioissa, kuten Oikotiellä ja Vuokraovessa. Toinen on mahdollisuus hyödyntää vuokrasopimuspohjia. Syötän vuokralaisen tiedot järjestelmään, ja saan automaattisesti vuokrasopimuspohjan oikeilla tiedoilla. Kolmas on integroitu sähköinen allekirjoitus, eli voin lähettää suoraan järjestelmän kautta sopimukset allekirjoitettaviksi. Ja neljäs iso ominaisuus ovat vuokranvalvonta, maksumuistutukset ja perinnät, jotka hoituvat automaattisesti Flatcon ja Ropo Capitalin yhteistyön ansiosta.”

Flatcolla proaktiivinen ote ohjelmiston kehittämiseen ja asiakaspalveluun

Flatcon asiakaspalveluun ja tuotetukeen Jokelin on ollut erittäin tyytyväinen. Etenkin käyttöönoton aikana Flatcon tukihenkilöiden proaktiivisuus oli suuri etu ja nopeutti prosessia.

“Jokaisessa ohjelmistossa on aina omat kehityskohteensa, mutta Flatcon ihmisiltä on aina tullut todella nopeasti vastaukset kyselyihini. Samoin voin heittää heille kehitysideoita omasta näkövinkkelistäni, ja he ottavat niitä vastaan ja kehittävät ohjelmaa eteenpäin palautteen perusteella. Saan aina ratkaistua nopeasti asiani heidän kanssaan. Käyttöliittymä itsessään on looginen ja intuitiivinen”, summaa Jokelin kokemuksistaan Flatcon parissa.

Erityisesti suuren hallittavan asuntomäärän kanssa Jokelin on kokenut Flatcon todella hyödylliseksi. Hän suositteleekin sitä lämpimästi erityisesti useita vuokra-asuntoja pyörittäville.

“Tässä kohdin en näe merkitystä sillä, millaisia neliöitä vuokrataan. Olivat ne sitten kiinteistöjä, huoneistoja tai liiketiloja, niin jos niitä on paljon, Flatco auttaa hallinnoinnissa. Mitä enemmän on kohteita, sitä enemmän siitä on hyötyä”, suosittelee Jokelin.

Johannes Jokelin

Haluatko saada artikkeleitamme ja tietoa uusista julkaisuista sähköpostiisi? Liity postituslistallemme.

Top