Valikko Sulje

Taloyhtiöiden palovaroittimet ja vesimittarit seurantaan

Vuoden 2020 lopulla voimaan astuneen lain myötä uusien ja tämän jälkeen saneerattujen taloyhtiöiden vesilaskutuksen tulee perustua todelliseen etäluettavilla mittareilla mitattuun kylmän ja lämpimän veden kulutukseen. Osakkaan, asunnon asumisoikeuden haltijan tai vuokralaisen tulee voida tarkastella huoneiston kulutusta kuukausitasolla. Lisäksi vuoden 2024 alusta lähtien paristokäyttöisten palovaroittimien ylläpitovastuu siirtyy taloyhtiölle.

PAM Flatco sopii mainiosti isännöitsijän ja taloyhtiön työkaluksi etäluettavien laitteiden, kuten palovaroittimien ja vesimittareiden seurantaan. PAM Flatco tarjoaa lakisääteiset velvoitteet täyttävän ratkaisun, jossa asukkaat pääsevät tarkastelemaan vedenkulutustaan jopa tuntitasolla ja jossa isännöitsijä voi luoda todelliseen kulutukseen perustuvia vesilaskuja.

Huoneistokohtainen vedenkulutuksen seuranta etäluennalla

Uusi lakiasetus edellyttää vuoden 2020 lopun jälkeen rakennettavissa uusissa ja saneerattavissa taloyhtiöissä etäluettavien vesimittareiden todellisiin kulutuslukemiin perustuvaa vesilaskutusta. PAM Flatcon huoneistokohtainen vedenkulutuksen seuranta tuo mukanaan paljon etuja;

  • Auttaa pienentämään asumisen hiilijalanjälkeä.
  • Täyttää uuden lakiasetuksen määrittämän kuukausittaisen kylmän ja lämpimän veden kulutustiedon tarjoamisesta asukkaille ja osakkaille.
  • Mahdollistaa uuden lakiasetuksen mukaisen etäluettuun vedenkulutukseen perustuvan laskutuksen.
  • Vesimittarikohtaiset vuotohälytykset isännöitsijälle. Nopeuttaa vuodon paikallistamisen ja korjauksen.
  • Rikkinäiset vesimittarit saadaan korjattua ajallaan.
  • Kulutusraportit ja kulutuslukemien siirto yleisimpiin isännöitsijöiden laskutusjärjestelmiin, kuten mm. Tampuuriin ja Domus-isännöintijärjestelmään.

Huoneistokohtaisella vedenkulutuksen seurannalla on positiivinen vaikutus asumisen hiilijalanjälkeen. Se auttaa asukasta tarkkailemaan ja vähentämään vedenkulutusta ja on siten tärkeä askel kohti kestävää kehitystä ja energiatehokkuutta taloyhtiöissä.

Asiakassivu ja todelliseen kulutukseen perustuva laskutus helpottavat asukkaiden elämää, kannustavat kulutuksen vähentämiseen ja vähentävät turhaa hallinnointityötä.

Palovaroittimien automaattinen seuranta taloyhtiöille

Vuoden 2024 alusta alkaen paristokäyttöisten palovaroittimien ylläpitovastuu siirtyy taloyhtiölle. Taloyhtiöiden on huolehdittava palovaroittimen toiminnasta ja pariston vaihdosta.  Kootusta palovaroitinlistauksesta taloyhtiö ja isännöitsijä voivat helposti seurata palovaroitinten tilaa. Paristojen vaihto on helppo toteuttaa oikea-aikaisesti. Lisäksi isännöitsijä saa hälytyksen mm. tilanteessa, jossa palovaroitin ei toimi asianmukaisesti tai pariston varaus on kriittinen.

Palovaroittimien hallinta on yhdistettävissä huoneistokohtaisten vesimittareiden etäluentajärjestelmään, mikä tehostaa taloyhtiöiden hallintaa ja ylläpitoa. PAM Flatco auttaa taloyhtiöitä täyttämään uudet lakisääteiset vaatimukset ja tarjoaa helpon ja käyttäjäystävällisen tavan seurata palovaroittimien kuntoa ja paristojen tilaa.

Palovaroittimien automaattisen seurannan edut;

  • Mahdollistaa taloyhtiölle kustannustehokkaan tavan täyttää lain vaatiman ylläpitovastuun.
  • Säästöä säännöllisistä rutiinitarkastuksista. Ei tarvitse erikseen asuntokohtaisia tarkastuskäyntejä ja paristojen vaihdot voidaan ajoittaa optimaalisesti.
  • Isännöitsijä ja taloyhtiön hallitus voivat seurata palovaroittimien toimintaa.
  • Palovaroitinkohtaiset automaattiset hälytykset toimenpiteitä vaativista tapahtumista.
Hälytykset ongelmista palovaroittimen toiminnassa ja varaustason seuranta keventävät taloyhtiön vastuulle siirtyvää hallinnointikuormaa.

PAM Flatco on taloyhtiöiden käyttöön räätälöity versio Flatcosta. Palvelua tuotetaan yhteistyössä kumppanimme Saint-Gobain PAM Finland Oy:n kanssa. Palvelu soveltuu sekä uudis-, että saneerauskohteisiin ja sisältää tarvittaessa myös päätelaitteet ja käyttöönoton avaimet käteen -periaatteella. 

Lisätietoja Flatcosta; Jarkko Liedes, jarkko.liedes@flatco.fi, 040 7768218.

Lisätietoa ja tarjouspyynnöt PAM Flatco huoneistokohtaisesta vedenmittausjärjestelmästä; Alexander Volkov, alexander.volkov@saint-gobain.com, 0207 424 616.

Haluatko saada artikkeleitamme ja tietoa uusista julkaisuista sähköpostiisi? Liity postituslistallemme.

Top